Fogkőleszedés és fogorvos 2 kerület

Fogkőleszedés és fogorvos 2 kerület

Ismerje meg a professzionális, háromlépcsős fogkőleszedés módszerét és szabaduljon meg az ínygyulladástól! Kérjen időpontot most!

Fogkőleszedés: az egészséges mosoly titka

A fogkőleszedés nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az ínygyulladás és a fogágybetegségek megelőzése miatt is elengedhetetlen. A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében mindenki számára ajánlott a rendszeres fogorvosi ellenőrzés és a fogkőleszedés.

Mi a fogkő és hogyan alakul ki?

A fogkő kemény, ásványi anyagokban gazdag lerakódás, amely a fogakon, az íny vonalán és a fogközökben képződik. A fogmosás során eltávolítatlan lepedék idővel mineralizálódik, így keményedik meg. A fogkő nemcsak esztétikailag zavaró, hanem számos szájüregi probléma kiváltója is lehet.

A fogkőleszedés lépései

A fogkőleszedés három lépésből áll, amelyeket a MYdent Klinikán professzionálisan végeznek:

 1. Ultrahangos depurátor használata
  Igény esetén helyi érzéstelenítés mellett a fogkövet ultrahangos depurátorral távolítják el. Ez a műszer a fogfelszín összes részecskéjét és lerakódását eltávolítja.
 2. AIR-FLOW polírozás
  Az ultrahangos kezelés után következik az AIR-FLOW polírozás, amely során ízesített szódabikarbóna porral tisztítják meg a fogakat. Ez az eljárás nemcsak eltávolítja az elszíneződéseket, hanem természetes fehérítő hatást is biztosít, friss, üde leheletet hagyva maga után.
 3. Simító polírozás

A végső lépésben a fogfelszíneket finom pasztákkal, kefékkel és gumiharangokkal polírozzák simára, hogy a fogak még fényesebbek és simábbak legyenek.

Miért fontos a rendszeres fogkőleszedés?

A rendszeres fogkőleszedés kulcsfontosságú az egészséges és esztétikus mosoly megőrzéséhez. A fogkő által okozott problémák elkerülésével jelentősen csökkenthető a fogágybetegségek kockázata. A fogkő a baktériumok számára ideális környezetet biztosít, amelyek ínygyulladást, fogágy-gyulladást és végül a fogak kilazulását és elvesztését okozhatják.

Kiknek különösen ajánlott a fogkőleszedés?

Bár mindenki számára ajánlott a fogkőleszedés, bizonyos csoportok kiemelt figyelmet érdemelnek:

 1. Kismamák: A terhesség alatti hormonális változások miatt az íny hajlamosabb a gyulladásra, ezért fontos a rendszeres fogkőleszedés.
 2. Cukorbetegek: A cukorbetegség gyakran jár együtt fogágybetegségekkel, ezért számukra különösen fontos a rendszeres fogorvosi ellenőrzés.
 3. Dohányosok: A dohányzás károsítja a szájüreg nyálkahártyáját, ami elősegíti a fogkő kialakulását és a fogágybetegségeket.

A fogkő eltávolításának költségei

A MYdent Klinikán többféle fogkőleszedés csomag közül választhatunk:

 • Alap csomag: 29 000 Ft, amely tartalmazza az ultrahangos kezelést, az AIR-FLOW polírozást és a simító polírozást.
 • Prémium csomag: 39 000 Ft, amely ezen felül fogápolási tanácsadást is magában foglal.
 • Esztétikai csomag: 82 000 Ft, amely fogfehérítést is tartalmaz, és mindössze 90 perc alatt 6-8 árnyalattal fehérebb fogakat biztosít.

Fogorvos 2 kerület

Budapest 2. kerülete híres a csodás kilátásról, a zöld parkokról és persze a kiváló szolgáltatásokról, köztük a fogászati ellátásról is. Ha megbízható és képzett fogorvost keresel a 2. kerületben, az MYdent Fogászat biztosan jó választás számodra.

Szakértelem és tapasztalat

Az MYdent Fogászat csapata magasan képzett szakemberekből áll. Dr. Einetter Katalin és Dr. Léder Attila vezetésével a páciensek biztonságban és kényelemben érezhetik magukat. A fogorvos 2 kerület adta előnyei közé tartozik, hogy a modern eszközök és technológiák használatával lehetővé válik a magas minőségű, időtálló kezelések nyújtása. Legyen szó mikroszkópos gyökérkezelésről, fogimplantációról vagy fogfehérítésről, itt mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást.

Modern technológia és kényelmes környezet

A rendelőben a legkorszerűbb eszközök állnak rendelkezésre, ezzel biztosítva, hogy a kezelések fájdalommentesek és hatékonyak legyenek. Az MYdent Fogászat rendelője a 2. kerület szívében található, így könnyen megközelíthető mind tömegközlekedéssel, mind autóval. Parkolási lehetőség is adott a környező utcákban vagy a Rómer Flóris utca fizetős parkolójában.

Fogászati szolgáltatások széles skálája

Az MYdent rendelőjében különféle fogászati kezelések érhetők el. A fogorvos 2 kerület szakemberei precízen végzik el a fogászati állapotfelméréseket, esztétikus fogtöméseket, altatásos fogászati beavatkozásokat, és még sok más kezelést. Külön említést érdemel a svájci technológián alapuló prémium fogkőeltávolítás, amely kevesebb fájdalommal jár és tökéletes szájhigiéniát biztosít.

Fájdalommentes kezelések

Sokan félnek a fogászati beavatkozásoktól a fájdalom miatt, de az MYdent Fogászat csapata arra specializálódott, hogy minden kezelés fájdalommentes legyen. Legyen szó helyi érzéstelenítésről vagy altatásos kezelésekről, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást. Az altatásos fogászat különösen népszerű azok körében, akik szeretnék elkerülni a beavatkozás közben érzett kellemetlenségeket.

Megfizethető árak és garanciák

A fogorvos 2 kerület csapatánál nem csupán a minőségi kezelés az alapelv, hanem az is, hogy ezek a szolgáltatások megfizethetőek legyenek. Az MYdent kiváló ár-érték arányban kínálja szolgáltatásait és garanciát is vállal a kezelésekre. Így minden páciens biztos lehet abban, hogy hosszú távon is elégedett lesz az eredménnyel.