home

Iszákosmentő Misszió

Jézus így szólt hozzájuk: "Mit féltek, ti kicsinyhitűek?" (Mt 8,26a)

betűméret: M | L | XL | XXL

keresés:


Aktuális híreink, információk

« Vissza

Valóban szabadok

Aktuális | Hír, információ | 2012.03.07.

„Többször volt olyan nap, amikor nem engedtem addig iskolába a gyerekeket, amíg elÅ‘bb alkoholt nem hoztak nekem, mert ital nélkül annyi erÅ‘m sem volt, hogy az ágyból felkeljek.”A Valóban szabadok. Bizonyságtételek a Református IszákosmentÅ‘ Misszió életébÅ‘l – címmel megjelent új könyvet március 12-én, hétfÅ‘n mutatják be.

A könyvet bemutatja Hantos JenÅ‘ lelkipásztor, majd a kötet szerkesztÅ‘jével és a misszió vezetÅ‘jével, Némethné Balog Katalinnal beszélgetnek este 6 órától Budapesten. (VII. kerület Városligeti Fasor 5.)
„ElsÅ‘ házasságom 1985-ben bomlott fel. Egyedül maradtam három fiúgyermekkel. Összeroppantam, kilátástalannak láttam a helyzetem, nem tudtam mit kezdeni magammal, így az alkoholhoz nyúltam. Eleinte segített felejteni, és vidám lettem tÅ‘le. KésÅ‘bb ehhez az állapothoz egyre több alkoholra volt szükségem. Többször volt olyan nap, amikor nem engedtem addig iskolába a gyerekeket, amíg elÅ‘bb alkoholt nem hoztak nekem, mert ital nélkül annyi erÅ‘m sem volt, hogy az ágyból felkeljek. Már utáltam magam, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy valamit próbáljak változtatni a helyzetemen…” (Részlet a könyvbÅ‘l)

A harmincéves Református IszákosmentÅ‘ Misszió és a Magyar Kékkereszt Egyesület havonta tart kéthetes gyógyító alkalmakat 40-50 résztvevÅ‘vel, a fennmaradó idÅ‘ben pedig utógondozó heteket, családos táborokat, gyermektáborokat szerveznek. Az intézmény vezetÅ‘je, Némethné Balogh Katalin gyűjtésében és szerkesztésében most olyan emberek élettörténeteit olvashatjuk, akik megszabadultak az alkoholfüggÅ‘ségtÅ‘l és Istenhez térve új életet kezdtek.

„Bizonyságtételük legyen elÅ‘ször biztatás arra, hogy ma is szabad vállalni Å‘szintén Isten elÅ‘tt az alkohollal vagy más szenvedéllyel, depresszióval kapcsolatos gondjainkat. Másodszor, biztasson minket rászorulóként vagy hozzátartozóként a segítség kérésére. Harmadszor, indítson arra a hitre, hogy Isten szeretete ma is gyógyulást ad a szenvedélybetegségbÅ‘l. Negyedszer, legyen kopogtatás a gyülekezetekhez tartozó testvéreink szívének ajtaján barátaink befogadására.” (Részlet Némethné Balogh Katalin elÅ‘szavából)

A könyvrÅ‘l bÅ‘vebb információt talál a Kálvin kiadó honlapján.
 

Korábbi bejegyzések:

 

© Web Design : Kiwi Grafika