home

Cigánymisszió

Pál mondta: De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csak hogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról. (ApCsel 20,24)

betűméret: M | L | XL | XXL

keresés:


Aktuális híreink, információk

« Vissza

Röviden

Aktuális | Hír, információ | 2011.01.19.

– A sárospataki Csillagpont ifjúsági találkozón húsz gilvánfai vett részt. Palkó János sárból és cölöpökbÅ‘l rakott egy beás kemencét, amit kiégetett. Folyamatosan sütötték a beás kenyeret, és egy kiállítás keretében bemutatták, hogyan élnek. Nagy élmény volt ennek a húsz embernek, hogy bizalommal voltak irántuk. Fehér lavórokban, kötényben bárki dagaszthatott, majd a megsült kenyeret beás szokás szerint tépték, és bográcsban lecsót fÅ‘ztek hozzá. A lecsó után zsírt és hagymát ettek a kenyérhez.

– A gilvánfaiak Nyírjesen kamaszgyerekeknek szóló tábort szerveztek az erdÅ‘ közepére, ahol 40 gyerekkel saját magukat látták el. A Cigánymisszió munkatársai odafigyeltek arra, hogy a fiataloknak a foglalkozások alatt valamilyen jövÅ‘képük alakuljon ki.

– Júliusban Magyarné Balogh Erzsébet az országos családos konferenciával elvállalta, hogy a gilvánfaiakkal egyszerre nyaraljon Balatonszárszón egy hétig. Ezen a családos héten Horváth Anikó nem látott elkülönülést, hanem a keresztyéni egységet élték meg a gyülekezet tagjai. Volt olyan ötvenes beás nagymama, aki Pécsnél tovább még nem utazott, és férjétÅ‘l még egyetlen napra sem volt külön.

– Gilvánfán missziós gyerektábort is tartottak az idei nyáron. Több mint tíz önkéntes érkezett, és 40 70 gyereket sikerült megmozgatni. Az RMK támogatásával bábszínház is érkezett a baranyai faluba. Minden nap feldolgoztak egy bibliai történetet és keresztyén gyermekéneket. Kirándultak és strandra is eljutottak a gyerekek.

Korábbi bejegyzések:

 

© Web Design : Kiwi Grafika