home

Cigánymisszió

Pál mondta: De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csak hogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról. (ApCsel 20,24)

betűméret: M | L | XL | XXL

keresés:


Aktuális híreink, információk

« Vissza

Nagyvárosi élmények

Aktuális | Hír, információ | 2013.02.25.

Tanyákon, pusztákon, illetve kis településeken élÅ‘ hátrányos helyzetű gyerekeket vittek moziba és korcsolyázni a dencsházai tanoda munkatársai. A tizenéves gyerekek lelke már telve van keserűséggel, kilátástalansággal, önértékelési problémákkal – mondja Bóni Tünde, a Baranya megyei faluban működÅ‘ tanoda vezetÅ‘je.

- Élnek azonban az álmaik, vágyaik, a nagyváros, az utazás, a felszabadult játék és a sikerélmény után. Ezt szerettük volna megadni nekik kirándulásainkkal. Kaposváron a Pi élete című mozifilmet néztük meg, egy elgondolkodtató történetet egy gyermek és Isten kapcsolatáról. A mozi után a korcsolyázás felszabadult öröméé volt a fÅ‘szerep. Nagyon jó volt látni, hogy azok a gyerekek, akik az iskolában csak döcögve képesek helyt állni, akiknek otthon nincs igazi feladatuk, sem eredményeik, milyen ügyesen és kitartóan próbálkoznak a jégen. A kicsiket és korcsolyázni nem tudókat a „ profik „ kérés nélkül kézen fogják, segítik. A hazaúton énektÅ‘l hangos a busz, a gyerekek pedig azt kérdezgetik, hogy mikor jövünk újra?

Februárban a sokszor áhított nagyvárosban, Pécsett kirándultak a gyerekek. – A Zsolnay negyedben egy érdekes kiállítás részeseivé váltunk – folytatja Bóni Tünde. – Fizikai kísérletek végrehajtói és szemtanúi lehettünk egyszerre. A gyerekek lelkesek, kíváncsiak voltak, és mindent meg akartak nézni. A program a planetáriumban, majd végül a Pirogránit jégpályáján folytatódott. A gyerekek ismét felszabadultan, boldogan korcsolyáztak, ez nagyon sokat jelent egy hátrányos helyzetben élÅ‘ kamasz életében.

A Dencsházán és környékén élÅ‘ 6.- 7.- 8. osztályos diákok hátrányos helyzetű családokban élnek, tanulási, beilleszkedési  és szociális nehézségekkel küzdenek, szocializációjukban lemaradást mutatnak, hosszú távú életcéljaik bizonytalanok. A dencsházai tanoda igyekszik olyan motivációs közeget teremteni, amiben a gyerekek személyisége minél jobban kibontakozhat.

Református Missziói Központ

Korábbi bejegyzések:

 

© Web Design : Kiwi Grafika