home

Cigánymisszió

Aki ugyanis bement az Isten nyugalmába, maga is megnyugodott a munkáitól, mint Isten is a magáétól. (Zsid 4,10)

betűméret: M | L | XL | XXL

keresés:


Aktuális híreink, információk

« Vissza

Felebarát csendesnap Jándon

Aktuális | Hír, információ | 2011.01.09.

2010. január 22-én szombaton megtartottuk Isten kegyelméből az új év első Felebarát csendesnapját. Az alkalom most is délután 13 órakor kezdődött, és így az érkező gyerekeknek alkalmuk nyílt az uzsonna előkészítésében részt venni, segédkezni. A konyhai munkálatok után közös éneklés következett, a már tanult énekek ismétlését követően, új éneket is tanultak a gyermekek. Az evangelizáció szolgálatát ez alkalommal Nagytiszteletű Ősz András a Rétközberencsi Református Egyházközség lelkésze végezte az Irgalmas Samaritánus története alapján. Hangsúlyozta, hogy Krisztus kezei mi vagyunk ebben a világban, nekünk kell irgalmas samaritánus - ként a sebeket kötözni, és gyógyítani Krisztusért az Ő nevében.

Az igehirdetést követően elfogyasztottuk az ismét bőséges, jó ízű uzsonnánkat. Ez által is megtapasztaltuk, hogy Krisztus kezei élnek, működnek Jándon is, a konyhában szolgálatot teljesítő, sürgölődő nénik szívvel-lélekkel készülnek minden alkalommal, hogy ne csak a lélek, hanem a test is táplálékhoz jusson. Külön öröm volt az elkészített fánkok díszítése a gyerekek számára. Élvezettel mártották a frissen sült fánkokat olvasztott csokiba, lekvárba, és díszítették dekor-cukorkákkal.
A délután nagyon vidám szeretetteljes légkörben telt. Az interjúk készítése oldott, családias hangulatot teremtett. A gyerekek nyíltan, őszintén, bátran álltak a kamera elé, és büszkén mutatták meg erősségeiket. Csodálatos volt hallani, hogy mindannyiuk életében jelen van az Isten, az Ő közelében növekednek fel, és terveik között ott szerepel a konfirmáció és a felnőtt gyülekezetbe való járás vágya. Részt vesznek hittanórákon, gyermek istentiszteleten.

Az interjú célja az volt a szervezők részéről, hogy gyerekektől meg tudjuk van-e céljuk, elképzelésük a közeli és távoli jövőjüket tekintve. Szeretnének-e tovább tanulni, szeretnének-e a gyülekezet közösségben megmaradni konfirmáció után is? Van-e igényük nyári táborra, ahol együtt lehetnek, és közösen énekelhetnek, játszhatnak. Nagy örömünkre szolgált, hogy a feltett kérdéseikre pozitív hangú válaszok érkeztek. Tervezgetik jövőjüket, ki művészeti síkon, ki szakmát tanulva, de vannak elképzeléseik, hogyan, miképpen szeretnék életüket alakítani. Istennek hála a gyülekezet közösségében is jól érzik magukat, vágyakozva tekintenek a felnőttek közösségére, és szívesen csatlakoznának hozzájuk.

Azt hiszem a jelenlevők mind érezhették Isten áldását ezen az alkalmon is! Csodálatos volt látni, hallani őket, a gyermekeket, akik szomjaznak az igére, a szeretetre, és a közösségre.

S.D.G.

Forró Éva - Jánd

 

© Web Design : Kiwi Grafika