home

Cigánymisszió

Pál mondta: De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csak hogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról. (ApCsel 20,24)

betűméret: M | L | XL | XXL

keresés:


Aktuális híreink, információk

« Vissza

Felebarát csendesnap Jándon

Aktuális | Hír, információ | 2011.01.09.

2010. január 22-én szombaton megtartottuk Isten kegyelmébÅ‘l az új év elsÅ‘ Felebarát csendesnapját. Az alkalom most is délután 13 órakor kezdÅ‘dött, és így az érkezÅ‘ gyerekeknek alkalmuk nyílt az uzsonna elÅ‘készítésében részt venni, segédkezni. A konyhai munkálatok után közös éneklés következett, a már tanult énekek ismétlését követÅ‘en, új éneket is tanultak a gyermekek. Az evangelizáció szolgálatát ez alkalommal Nagytiszteletű Ősz András a Rétközberencsi Református Egyházközség lelkésze végezte az Irgalmas Samaritánus története alapján. Hangsúlyozta, hogy Krisztus kezei mi vagyunk ebben a világban, nekünk kell irgalmas samaritánus - ként a sebeket kötözni, és gyógyítani Krisztusért az Ő nevében.

Az igehirdetést követÅ‘en elfogyasztottuk az ismét bÅ‘séges, jó ízű uzsonnánkat. Ez által is megtapasztaltuk, hogy Krisztus kezei élnek, működnek Jándon is, a konyhában szolgálatot teljesítÅ‘, sürgölÅ‘dÅ‘ nénik szívvel-lélekkel készülnek minden alkalommal, hogy ne csak a lélek, hanem a test is táplálékhoz jusson. Külön öröm volt az elkészített fánkok díszítése a gyerekek számára. Élvezettel mártották a frissen sült fánkokat olvasztott csokiba, lekvárba, és díszítették dekor-cukorkákkal.
A délután nagyon vidám szeretetteljes légkörben telt. Az interjúk készítése oldott, családias hangulatot teremtett. A gyerekek nyíltan, Å‘szintén, bátran álltak a kamera elé, és büszkén mutatták meg erÅ‘sségeiket. Csodálatos volt hallani, hogy mindannyiuk életében jelen van az Isten, az Ő közelében növekednek fel, és terveik között ott szerepel a konfirmáció és a felnÅ‘tt gyülekezetbe való járás vágya. Részt vesznek hittanórákon, gyermek istentiszteleten.

Az interjú célja az volt a szervezÅ‘k részérÅ‘l, hogy gyerekektÅ‘l meg tudjuk van-e céljuk, elképzelésük a közeli és távoli jövÅ‘jüket tekintve. Szeretnének-e tovább tanulni, szeretnének-e a gyülekezet közösségben megmaradni konfirmáció után is? Van-e igényük nyári táborra, ahol együtt lehetnek, és közösen énekelhetnek, játszhatnak. Nagy örömünkre szolgált, hogy a feltett kérdéseikre pozitív hangú válaszok érkeztek. Tervezgetik jövÅ‘jüket, ki művészeti síkon, ki szakmát tanulva, de vannak elképzeléseik, hogyan, miképpen szeretnék életüket alakítani. Istennek hála a gyülekezet közösségében is jól érzik magukat, vágyakozva tekintenek a felnÅ‘ttek közösségére, és szívesen csatlakoznának hozzájuk.

Azt hiszem a jelenlevÅ‘k mind érezhették Isten áldását ezen az alkalmon is! Csodálatos volt látni, hallani Å‘ket, a gyermekeket, akik szomjaznak az igére, a szeretetre, és a közösségre.

S.D.G.

Forró Éva - Jánd

Korábbi bejegyzések:

 

© Web Design : Kiwi Grafika